Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde heeft een andere benadering van klachten dan de reguliere geneeskunde. Als uitgangspunt geldt dat de mens als geheel wordt bekeken, zowel lichaam als geest. Deze zijn in wisselwerking met elkaar.

Een verkeerd eetpatroon, ongezonde leefwijze, overmatige stress, onverwerkte psychische en emotionele zaken belasten de verschillende orgaansystemen van het lichaam. Bij een disbalans kunnen er klachten ontstaan. Als natuurgeneeskundig therapeut onderzoeken wij, samen met jou, de verschillende aspecten van de klacht. Denk hierbij aan oorsprong, samenhang en betekenis van de klacht. Hierbij wordt een beroep gedaan op het zelfgenezend vermogen, de kracht om te genezen, die in elk mens aanwezig is. Door aandacht te geven aan alle aspecten rondom een klacht ontstaat er ruimte voor meer inzicht, bewustwording en heling.

Uitdrukkingen en zegswijzen kunnen inzicht geven: “wat heb je op je lever”, “je onder druk voelen staan”, “je aan iets vertillen”....

Natuurgeneeskunde kan worden gebruikt als aanvulling op de regulier geneeskundige behandeling en in veel gevallen ook op zichzelf staand.