Natuurlijke zorg, wat houdt dit in?

Loop je wel eens rond met fysieke klachten zoals: vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtsklachten, spijsvertering- en/of menstruatieklachten? Of gevoelens die eigenlijk wel meer aandacht zouden mogen hebben? Denk hierbij aan wisselende stemmingen, onrust en stress.....

Veel klachten kunnen regulier niet verholpen worden. Toch kun je hier veel last van ondervinden. In de Lavendelpraktijk kijken wij hier op een andere manier naar en zoeken naar andere oplossingen. We gebruiken hier verschillende methodes en benaderingen voor zoals: natuurgeneeskunde, massagetherapie en counseling.

De natuurgeneeskunde schenkt niet alleen aandacht aan de fysieke klacht maar ook aan de psychisch- emotionele aspecten die hierbij betrokken kunnen zijn. De mens komt als geheel aan bod: lichaam, geest en gevoel….

Wat betekent dit? Je gaat samen met ons op onderzoek naar het ontstaan en de reikwijdte van je klacht. Er wordt gekeken welk behandel plan hier het beste bij past.

We maken zo nodig gebruik van natuurlijke middelen of supplementen. Ook reinigen, kruiden of Bachremedies kunnen ingezet worden. We spelen hiermee in op de natuurlijke neiging van lichaam en geest tot herstel en evenwicht.