Wie zijn wij?

De lavendelpraktijk is opgericht door : Sieta Colijn en Françoise Molendijk. Beide zijn we afgestudeerd aan de Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates te Bloemendaal. Wij zijn als collega’s werkzaam in de Lavendelpraktijk. Daarbij delen we onze ruime ervaring in de reguliere zorg.

Sieta ColijnSieta (’57) heeft een partner en 3 volwassen kinderen. Zij heeft als gespecialiseerd kinder verpleegkundige op diverse plekken gewerkt. Zij werkt nog steeds parttime in een regulier ziekenhuis. Op zoek naar meer verdieping en zingeving heeft zij in december 2007 haar opleiding tot natuurgeneeskundig therapeut afgerond.

Een inspirerend citaat voor Sieta is: ‘Ontspanning is de basis van energie’ (Fred van Beek) Dit een belangrijk uitgangspunt in haar werkwijze.

Francoise MolendijkFrançoise (’64) heeft 2 volwassen kinderen en woont samen met haar partner, zoon en dochter van 9 jaar. Na 21 jaar werkzaam geweest te zijn als sociotherapeut bij Triversum in de kinder­ en jeugdpsychiatrie heb ik nu in februari 2015 de overstap gemaakt naar mijn eigen praktijk. In juni 2008 heb ik ook mijn studie aan de Academie afgerond. Hier werk ik individueel met cliënten, maar werk ook met Sieta samen en bieden wij scholing en geven wij workshops gericht op bepaalde thema’s. Denk aan voeding, overgang, gezond bewegen.

Een citaat passend bij Françoise luidt: ‘Luisteren is meer dan horen. Het is geen oplossingen geven maar stapvoets met de ander op weg gaan’ (humanitas)

In de Lavendelpraktijk werken wij vanuit gevoel en intuďtie met warmte en respect.